Gamla Linköping

Om du är i Linköping måste du passa på att ta en lov till gamla Linköping som ligger på universitetsområdet vid Valla. Det är ett förträffligt tillhåll både för barn och vuxna och under 6 juni, Sveriges nationaldag, firar man stort både i friluftsmuseet och i Valla bland alla djuren.

Gamla Linköping ska visa hur det var att leva i Linköping förr i världen, dock har husen som finns där fraktats dit från olika ställen i staden. Hela området anlades på 50- och 60-talen då man bestämde sig för att göra ett trevligt friluftsområde i närheten av Vallaskogen dit folk kunde gå för att ha picknick och åka skidor bland annat. Sedan har man konstruerat en ny stad så att allt ska bli enhetligt. I gamla Linköping har flera filmer spelats in, bland annat Rasmus på luffen.

Vad väntas i Gamla Linkan?

I Gamla Linköping kan du strosa runt bland bodar och museer och kanske ta en fika hos Ragge Dahlbergs café, äta glass i bersån om sommaren eller köpa karameller i Karamellboden. Det finns också en massa butiker med hantverk, kläder och tvålar, träsnide och annat skoj. Både under hösten och under julen hålls marknader och friluftsteatrar i Folkparken. Friluftsmuseet är öppet varje dag.

Ta det lilla tufftuff-tåget vidare till Valla och hoppa av vid minigolfbanan eller hästarna i hagen. Klappa getterna och ge maskrosblad till kaninerna i deras burar. Vem älskar inte att hålla till här? Det är en lisa för alla Linköpingsbor! Glöm heller inte köpa lite choklad i Cloetta-boden eller gratissmaka från nyare sorter som ska komma ut inom kort på marknaden.

Gamla Linköping är ett bra utflyktsmål under årets alla årstider. Dit går många turister så om du vill slå dig i slang med folk och prata olika språk är det dit du ska gå.