Gör det rätta – besök Cloetta i Ljungsbro!

Vem har inte hört talas om Cloetta – Sveriges godisgruva! Cloetta-fabriken ligger i Ljungsbro som ligger vackert belägen strax efter Bergs slussar, alldeles intill Göta Kanal. I Cloetta kan du göra studiebesök som skolklass och äta i deras lunchrestaurang, men du kan även besöka godisbutiken i nedre botten och köpa med dig massor av billigt godis utan mellanhänder.

TIPS! Varje vecka brukar de lägga ut ett visst godis som du kan köpa för en krona styck, alltså 1 krona per påse. Dock får du bara köpa med dig ett visst antal påsar av förklarliga skäl, så om du vill gardera dig inför tv-kvällen – åk till Cloetta!

Cloetta-fabriken

Cloetta har varit känd sedan länge i hela Sverige, inte minst för deras goda kexchoklad. Du kan även besöka den lilla butiken i Gamla Linköping när du är gottesugen. Cloetta grundades redan 1862 och har försett svenska folket med sötsug sedan nästan ett och ett halvt sekel.

Passa på att se Ljungsbro

Cloetta ligger som bekant i Ljungsbro och Ljungsbro är en liten ort som har växt kraftigt sedan 80-talet. Själva bebyggelsen är kanske i sig inget märkvärdig men omgivningarna runt Göta Kanal är fantastiska, speciellt under våren, sommaren och hösten. Här kan man gå i timmar och plocka höstlöv och kastanjer, eller ta en cykeltur ända bort till Bergs slussar för att äta glass och spela minigolf. Under sommaren är det särskilt kul att fnittra åt alla grälande par som försöker ta sig igenom slussandet. Därav namnet Skilsmässodiket.

Ät godis vid Ljungs Slott

Om du åker vidare från Ljungsbro kommer du till Ljungs slott. Slottet som är från 1700-talet ligger mot Motala-hållet till, strax utanför Ljungsbro. Här möts Motala Ström och Göra Kanal men slottet ligger vid lilla Ljungsjön som har fina omgivningar och en del badplatser. Hit kan du åka en vacker dag när du varit och storhandlat på Cloetta. Men glöm inte att äta upp den riktiga picknickmaten först…